Годишен отчет

Изминалата година беше изключително вълнуваща за Фондацията - това беше време на стабилен растеж и пускане в действие на няколко проекта. Написахме подробна брошура, в която по-общо са описани проектите, в които участваме. В този отчет ще спомена само двата ключови проекта.

1. Достигане отвъд границите е инициатива, която има за цел:
- да повиши осведомеността за осиновяването като служение в църквата, справяне с рани от миналото в живота на пастори, водачи    и останалите членове на църквата, като им дава възможност да служат със синовни сърца вместо с наранени, изоставени сърца;
- насърчаване на сътрудничеството между правителствените агенции, министерствата, неправителствените организации и лица, които искат да облекчат тежкото положение на сираците.
Този проект е съвместна работа между Фондация "Повратна точка" и Ерик от Фондация "Дом за добро", с когото работим при посещенията му в България през последните две години. Това дело се разраства и сега вече започваме да работим и в Сърбия, като планираме първия ни семинар там да бъде проведен през септември 2017 година.

2. Издателска къща "Сило"
Издателство "Сило" ще бъде издателския клон на Фондацията, който ще издава книги и помощни материали, които спомагат за работата и помагат на хората да достигнат пълния си потенциал, които се изправят пред и разрешават житейските си проблеми.

Посетихме Сърбия през месец май и установихме връзка с организация, която ще отвори врати, за да може "Достигане отвъд границите" да стигне до Сърбия и съседните страни.
По време на едно скорошно пътуване до Англия се свързахме с няколко души, които проявиха интерес да дойдат и да послужат на Фондация "Повратна точка" и нейните цели. Това ще бъдат краткосрочни посещения през 2018 година.

Даряване на книги
Благодарни сме за даряването на 600 броя от книгата "Добро момиче ли съм?" на Каролин Брамхол на български език. През август Каролин се свърза с нас и ни предложи да посети България през 2018г., а ние ще организираме различни срещи, на които да говори.

Кевин Лък

07/09/17